externe hdd

edson56

Gebruiker
Lid geworden
19 sep 2006
Berichten
102
goedemorgen , ik heb al een paar jaar een externe harde schijf van 1 tb , via een usb aansluiting aan mijn pc hangen .
Sinds een week of twee ziet de pc het wel maar kan deze niet geopend worden .
Is er een eenvoudige manier om dit op te lossen ?
Groet Eddy.
 
Merk? Externe voeding? Andere kabel proberen?
Waar ziet de pc deze wel? Wat is de error/melding? Waar is de screenshot van schijfbeheer? Apparaatbeheer gekeken? Andere poort/pc geprobeerd?
 
Laatst bewerkt:
Externe schijven geven (helaas) nog wel eens de geest, en dan kun je vette pech hebben (spreek uit ervaring :(). Kijk eerst eens in Schijfbeheer (<Computerbeheer>, tab <Schijfbeheer>) of de schijf in orde is en het format herkend wordt.
 
Merk? Externe voeding? Andere kabel proberen?
Waar ziet de pc deze wel? Wat is de error/melding? Waar is de screenshot van schijfbeheer? Apparaatbeheer gekeken? Andere poort/pc geprobeerd?
Seagate barracuda 2 TB , externe voeding andere kabel geprobeert , in andere behuizing gezet , andere poort geprobeert ,
 

Bijlagen

  • Knipsel 4.PNG
    Knipsel 4.PNG
    50,6 KB · Weergaven: 12
  • Knipsel 3.PNG
    Knipsel 3.PNG
    51,2 KB · Weergaven: 13
Windows lijkt hem zonder problemen te zien, welke foutmelding krijg je dan bij openen?
 
Windows lijkt hem zonder problemen te zien, welke foutmelding krijg je dan bij openen?
parameters niet juist
maar wat je zegt is niet correct , in verkenner wordt deze aangegeven als schijf H, echter kan ik deze niet openen en in schijfbeheer veroorzaakt deze schijf een storing want de pagina laadt niet uit , pas op het moment dat ik de schijf uitzet wordt schijfbeheer getoond
 
Er stond eerst 1TB en nu post 4, > 2 TB? H krijg je meestal als je via een Docking Station aansluit.

Schijfcontrole uitvoeren (chkdsk.exe)
- Ga naar > Zoekvak (icon vergrootglas = zoeken naar)
- Typ > cmd
- Kies rechts > Als administrator uitvoeren
- Typ > chkdsk X: /f (achter de prompt)
- vul in voor X: de gewenste schijfletter v.d. betreffende schijf
- Voorbeeld > C:\Windows\System32\chkdsk D: /f

Systeembestanden repareren
Beschadigde en ontbrekende Windows systeembestanden kunnen problemen veroorzaken.
Typ cmd in zoekvak > rechts > Als administrator uitvoeren > Typ sfc /scannow achter de prompt. Wacht geduldig tot dit proces is voltooid.
 
Laatst bewerkt:
Alles gedaan , krijg nu de melding :windows herkend het usb apparaat niet meer .
Ik denk dat ik moet concluderen dat de schijf corrupt is geraakt , kan ik daar nog iets aan doen?
 
Heb je de laatste Windows Updates?

Typ in het zoekvak op de taakbalk Apparaatbeheer en selecteert u Apparaatbeheer in de lijst met resultaten.

Zoek in het venster dat wordt weergegeven naar een apparaat met een geel uitroepteken ernaast. (U moet wellicht elke categorie selecteren om de lijst met apparaten weer te geven.) Selecteer de apparaatnaam.

Selecteer Actie en kies vervolgens een van de Stuurprogramma bijwerken Of Verwijderen om de fouten te corrigeren.
 
Dat is nu het hele vreemde , hij is te zien in verkenner maar niet in schijfbeheer , en zodoende ook niet in apparaatbeheer
 
Wat ik wel gdaan hen heb , is in apparaatbeheer alle usb componenten verwijderd en stuk voor stuk weer aangesloten , toen werkte deschijf na behoren ,echter na een aantal minuten verdween de schijf weer .
 
Afhankelijk van versie Windows > Probeer probleemoplossing Hardware and devices. Kan via Control Panel > Harware en geluiden > Apparaten en printers en rechtsklikken op de schijf > Problemen oplossen

C:\Windows\System32\control.exe
 
Ik denk dat er dan geen goede stroomvoorziening meer is. Heeft u met de andere behuizing daarom ook wel een andere voeding geprobeerd? Kan er iets mis zijn met die andere behuizing of dat die niet geschikt is voor een 2 Tb grote schijf of niet voor de gebruikte Windows versie? Doet de schijf het nog wel als deze in de computer wordt aangesloten op een interface? Dat is natuurlijk de ultieme test, misschien daarbij eerst even in het bootmenu kijken of de schijf in de opstart volgorde niet als eerste komt te staan.

Zou de harde schijf dan ook niet herkend worden, dan is het printplaatje misschien nog voorzichtig van de schijf los te maken en op te lichten. De contacten er van kunnen geërodeerd zijn. Dit omdat u vraagt of er nog wat aan te doen valt. Goed kijken met een vergrootglas of er wat aan de electronica mankeert.

Bij een defecte schijf zou ik in reviews, bijvoorbeeld Newegg, nagaan of er veel stuk gegaan zijn en dan is het ook een probleem van de verkopende partij. Voor geldigheid van garantie of consumenten rechtsbescherming, geen zegels verbreken.
 
Ik denk dat ik het maar uit handen moet geven aan een specialist , kan die vaststellen wat er fout is en een vervolg aanraden , dus hier kan een slotje op .
 
Terug
Bovenaan Onderaan